ua en ru

ПР пропонує знизити до 15 осіб поріг, необхідний для формування депутатських груп

У Верховній Раді України (ВР ) зареєстрований законопроект № 3258, ініційований народним депутатом від Партії регіонів, главою регламентного комітету ВР Володимиром Макеенко, яким пропонується знизити поріг, необхідний для формування депутатських груп до 15 осіб пише "Комерсант- Україна".

"Я пропоную зменшити поріг, необхідний для формування групи, до 15 осіб" , - заявив Макеєнко.

Нагадаємо, правила формування депутатських фракцій і груп регулюються ст. 58 і ст. 59 закону "Про регламент Верховної ради". Згідно з документом, число депутатів у групі, яка прирівнюється до фракції, не може бути менше, ніж у самій нечисленною фракції. Як відомо, в Раді VII скликання найменша фракція у комуністів - 32 народних депутати. За винятком голови Верховної Ради Володимира Рибака та його заступників, у Верховній Раді VII скликання 30 позафракційних депутатів. При зниженні порогу до 15 осіб цього буде достатньо для створення двох депутатських груп.

Перший заступник голови парламентської фракції Партії регіонів Михайло Чечетов заявив, що ця ініціатива спрямована на "створення кращої структуризації парламенту". "Нам буде простіше домовлятися про голосуваннях з представниками груп, ніж з 30 окремими депутатами - мажоритарниками", - зазначив він. У середу представники Партії регіонів почнуть консультації з народними депутатами , щоб знайти голоси для його прийняття. "Зрозуміло, що опозиція не зрадіє нашої ініціативи, так як частина опозиційних депутатів можуть примкнути до нових групам", - уточнив Чечетов.