ua en ru

ПР і КПУ залишили залу ВР через плакати "Свободи"

Фракція Партії регіонів (ПР) залишила сесійну залу Верховної Ради і відмовляється приступити до парламентської роботи у зв'язку з тим, що фракція "Свобода" розмістила в залі парламенту чорно-червоні прапори і плакат з написом "Слава героям УПА".

Фракція Партії регіонів (ПР) залишила сесійну залу Верховної Ради і відмовляється приступити до парламентської роботи у зв'язку з тим, що фракція "Свобода" розмістила в залі парламенту чорно-червоні прапори і плакат з написом "Слава героям УПА". Про це в кулуарах ВР повідомив член фракції ПР Михайло Чечетов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Фракція "Свободи" вивісила в залі ганебний напис і неонацистську символіку. Тому, природно, нам, дітям і онукам ветеранів Великої Вітчизняної війни, солдатів-свідків перемоги... які врятували нашу землю від фашистської чуми, просто буде зрадою сидіти в цьому залі", - сказав Чечетов, додавши, що саме із цієї причини ПР залишила зал.

На запитання журналістів, чи має намір фракція ПР і керівництво парламенту проводити засідання в іншому приміщенні, Чечетов відповів: "Ні".

ПР і КПУ залишили залу ВР через плакати "Свободи"

( Фото: Facebook /bryhynets)

Як заявив Чечетов, парламент не має засідати у випадку, якщо в сесійній залі є "неонацистська символіка", незалежно від того, "як надовго цей процес затягнеться".

"Ми, звичайно, могли акуратно, як ми вміємо, взяти їх під лікоть і вивести із зали, але ми не хочемо, щоб ця картинка гуляла по каналах Європи... тому наш протест є цивілізованим - просто покинули сесійну залу. Але можу сказати однозначно, що ніколи парламент під нацистською символікою засідати не буде. Такого ніколи не буде", - зазначив "регіонал".

На даний момент у залі відсутні представники фракції ПР і КПУ, які виступають проти чорно-червоних прапорів.

У "Батьківщині" вважають, що депутати ПР і КПУ залишили залу через небажання працювати. "Поки що ситуація така: депутати ПР і КПУ не хочуть працювати", - заявив глава фракції Арсеній Яценюк, закликавши колег залишатися на робочих місцях.

У п'ятницю ВР працювати не буде, заявив у кулуарах голова фракції КПУ Петро Симоненко. "Сьогодні робота парламенту зірвана. Наша фракція працює, ми готові до конструктивної роботи. Я мав представляти два проекти законів... Але так звана опозиція, взагалі, сьогодні не прийшла до зали, вони зробили це навмисне, тому робота зірвана", - заявив Симоненко.

Погоджувальна рада у спікера ВР Володимира Рибака закінчилася безрезультатно, повідомив на брифінгу в парламенті голова фракції "Свобода" Олег Тягнибок.

Нагадаємо, сьогодні вранці народні депутати із фракції "Свобода" у сесійній залі ВР розтягнули плакат з написом "Слава героям УПА!" і два червоно-чорних прапори на опорних колонах залу.

Станом на 10:30 11 жовтня ВР так і не розпочала пленарне засідання.