ua en ru

ПР: Підстав для заборони українських товарів в РФ немає

Підстав для заборони ввезення українських товарів на територію Російської Федерації немає. Про це РБК-Україна заявив народний депутат фракції Партії регіонів Володимир Олійник.

"Я впевнений, що у нас вистачить здорового глузду не відповідати Росії аналогічним чином, забороняючи допуск російських товарів. Тобто, наша митниця не повинна безпідставно перевіряти всі товари з Росії, не пропускаючи їх. Такий принцип сили не допустимо", - заявив Олійник.

Нардеп упевнений, що в Україні достатньо політиків, які роблять все для зміцнення економічного співробітництва з Росією.

"Такі перевірки українських товарів, простій на митниці, не в інтересах Росії. Це відобразиться на ціні українських товарів. При цьому потрібно розуміти, що Росія не зможе замінити українські товари, наприклад, на китайські. Якість наших товарів непорівнянно. Тому є всі підстави для того, щоб цей інцидент - поки що на рівні Митниці, а не вказівок згори - був дозволений ", - вважає Олійник.

Нагадаємо, 14 серпня стало відомо, що Федеральна митна служба РФ додала до переліку "ризикових" усіх без винятку українських експортерів, про що повідомила Федерація роботодавців України (ФРУ). Рішення росіян означає повну зупинку українського експорту на невизначений час.