ua en ru

ПР забезпечить 260-270 голосів за призначення Соркіна главою НБУ до 16:00, - Макеєнко

Партія регіонів (ПР) забезпечить абсолютну явку на 16:00, і за призначення Ігоря Соркіна новим главою НБУ буде 260-270 голосів. Про це журналістам заявив народний депутат з фракції ПР Володимир Макеєнко, передає кореспондент РБК-Україна.

"У нас (буде) 100-процентна явка. Якщо на 10:00 ще не всі депутати ПР повернулися, то на даний момент повернулися всі. За призначення нового глави Нацбанку буде конституційна більшість - 260-270 депутатів", - сказав Макеєнко.

Він зазначив, що в перерві до 16:00 продовжаться міжфракційні консультації: "Нам потрібно уникнути цієї ситуації і вийти з безвиході".
При цьому Макеєнко запропонував опозиції блокувати трибуну до 5 лютого, зокрема коли парламент не працюватиме в сесійному режимі: "Інакше це не більше ніж політиканство".

Нагадаємо, Рада сьогодні планує розглянути призначення Ігоря Соркіна на посаду голови НБУ. В парламенті оголошено перерву до 16:00. Зараз посада голови НБУ вакантна. В.о. голови відомства призначений Ігор Соркін. До цього посаду голови НБУ обіймав Сергій Арбузов, який був призначений першим віце-прем'єром.

Читайте також: "Батьківщина" загрожує зірвати розгляд питання про призначення Соркіна главою НБУ