ua en ru

ПР об'єднається з "Сильною Україною" 17 березня, - джерела

Злиття партії "Сильна Україна" (СУ) з Партією регіонів (ПР) заплановано на 17 березня. Про це повідомляє видання "Комерсант. Україна" з посиланням на джерела в СУ і ПР.

За задумом керівництва політичних сил, 17 березня в Києві повинні відбутися відразу два з'їзди. Делегатам з'їзду "Сильної України" (голова - віце-прем'єр Сергій Тігіпко) запропонують прийняти рішення про ліквідацію партії. "Наш з'їзд відбудеться в Києві о 10 ранку, основні питання порядку денного - самоліквідація і обрання делегатів на з'їзд Партії регіонів, - розповів співрозмовник видання з числа керівників однієї з обласних організацій СУ. - Після цього о 12 годині відбудеться з'їзд Партії регіонів, на якому Сергія Тігіпка і нас приймуть в її ряди".

"Що отримають представники "Сильної України", буде видно після того, як закінчиться з'їзд, і ми побачимо, скільки осіб вступили в Партію регіонів,- повідомив вчора виданню перший заступник голови ПР Володимир Рибак.- Якщо все буде нормально, посада заступника голови Партії регіонів буде за Сергієм Тігіпком".

У ПР уточнили, що дата 17 березня - приблизна, але сам факт завершення переговорів про об'єднання не заперечують. "Слід розуміти, що у нас немає закону про злиття партій, тому все вирішить з'їзд "Сильної України". Якщо вони ліквідуються, ми будемо вирішувати питання про прийняття кожного з них в індивідуальному порядку",- пояснив виданню заступник голови парламентської фракції ПР Вадим Колесніченко.

Питання про місце Тігіпко в партійній ієрархії ПР поки залишається відкритим. Колесніченко стверджує, що віце-прем'єр "у будь-якому випадку буде в керівництві партії. "Якщо врахувати його вік, відповідальне ставлення до поставлених завдань, то я прогнозую, що він у будь-якому випадку буде членом політради,- зазначив він. - Що ж стосується амбіцій стати лідером, то теоретично це можливо, але говорити про це поки рано".

Джерела видання в СУ не поспішають прогнозувати, який пост займе Тігіпко в ПР. "В останньому інтерв'ю глава держави досить чітко висловився з цього приводу", - підкреслив співрозмовник видання.

Нагадаємо, раніше Президент України Віктор Янукович заявив, що після злиття ПР з "Сильною Україною" Тігіпко, як мінімум, буде заступником голови партії.

22 жовтня 2011 р. вже проходив з'їзд "Сильної України", за результатами якого Тігіпко заявив, що остаточне злиття партії з ПР завершиться в листопаді 2011 р., проте цього не відбулося.