ua en ru

ПР не підтримала постанову регламентного комітету про створення ТСК щодо побиття журналістів, - "Удар"

Депутати від Партії регіонів заблокували прийняття комітетом Верховної Ради з питань регламенту постанови про створення ТСК щодо побиття журналістів 18 травня під час акцій у Києві. Про це повідомив народний депутат фракції "Удар", перший заступник голови комітету ВР з питань регламенту Валерій Карпунцов, після засідання комітету, передає прес-служба "Удару".

"Представники ПР, що входять до складу комітету, не підтримали проект постанови про створення тимчасової слідчої комісії за фактами перешкоджання законній професійній діяльності журналістів під час акцій у Києві 18 травня", - сказав Карпунцов.

Він зазначив, що проект рішення і висновок до нього комітету підтримали тільки 8 членів комітету, а позитивне рішення повинні приймати не менше 9 осіб.

"Цей проект постанови тепер розглядатиме парламент без рекомендацій комітету і депутати вже визначатися в сесійній залі", - сказав депутат.

Карпунцов додав, що представники ПР відмовилися голосувати за прийняття проекту постанови, мотивуючи це тим, що вони хочуть мати більшість у складі ТСК.

Читайте також: Рада планує розглянути питання створення ТСК за фактом побиття журналістів 23 травня