ua en ru

ПР не наполягатиме на першочерговому розгляді 24 лютого законопроекту про реорганізацію "Нафтогазу", - Єфремов

Партія регіонів (ПР) не наполягатиме на першочерговому розгляді в п'ятницю, 24 лютого, проекту закону про реорганізацію НАК "Нафтогаз України". Про це на брифінгу у Верховній Раді заявив голова фракції ПР Олександр Єфремов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Завтра швидше за все ми не дійдемо до розгляду проекту закону про реорганізацію "Нафтогазу", і він розглядатися не буде. Враховуючи, що парламент може не встигнути розглянути цей проект закону, наша фракція не наполягатиме на терміновому його розгляді", - сказав Єфремов.

В той же час він вважає, що в парламенті необхідно ухвалити рішення щодо перспектив ГТС: "Якщо Північний і Південний потоки повністю будуть запущені, то компенсують транзитні потужності України по постачаннях газу до Європи. Тоді ми опинимося без сировинної бази, і на нас буде покладено повне утримання ГТС, тому на сьогоднішній день дуже важливо кваліфіковано провести переговори і визначити майбутнє ГТС".

Зазначимо, вчора Єфремов заявив, що для приватизації ГТС України недостатньо ухвалення закону про реформування "Нафтогазу".