ua en ru

ПР наполягає на створенні ТСК з розслідування розстрілу протестуючих і міліціонерів на Майдані в Києві

Фракція Партія регіонів наполягає на створенні тимчасової слідчої комісії (ТСК) з питань розслідування обставин розстрілу з снайперської зброї протестувальників і співробітників правоохоронних органів під час масових акцій протесту на Майдані Незалежності у Києві.

Фракція Партія регіонів наполягає на створенні тимчасової слідчої комісії (ТСК) з питань розслідування обставин розстрілу з снайперської зброї протестувальників і співробітників правоохоронних органів під час масових акцій протесту на Майдані Незалежності у Києві. Про це заявив глава фракції Партії регіонів Олександр Єфремов під час погоджувальної ради депутатських груп і фракцій, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми просимо зареєструвати законопроект №4468 - це проект постанови про створення ТСК з питань розслідування обставин розстрілу з снайперської зброї протестувальників і співробітників правоохоронних органів під час масових акцій протесту в Києві", - заявив Єфремов.

Він нагадав, що досі ні "Удар", ні "Батьківщина", ні "Свобода" не надали своїх членів у цю комісію.

"Чому не дали своїх представників, це теж залишається питанням. Ми також просили включити до порядку денного законопроект про внесення змін до Кримінального кодексу щодо посилення відповідальності за незаконний обіг зброї, бойових припасів або вибухових речовин. Пропонуємо, коли вони будуть зареєстровані і внесені до сесійної зали, заслухати в цей же день звіт в.о. генпрокурора Олега Махніцького і міністра внутрішніх справ Арсенаа Авакова щодо забезпечення громадського спокою на вулицях і щодо вжиття заходів з незаконного обігу зброї", - заявив Єфремов.

У свою чергу, в.о Президента України, голова Верховної Ради Олександр Турчинов доручив регламентному комітету ВР розглянути пропозиції ПР і дати свої висновки.