ua en ru

ПР вибачилася перед Венеціанською комісією за образи з боку опозиційного нардепа

Народний депутат України, член парламентської фракції Партії регіонів Владислав Лук'янов приніс вибачення голові Венеціанської комісії Джанні Букіккіо за грубі образи, які пішли на її адресу від представників партії "Удар". Про це повідомила прес-служба Партії регіонів.

"Депутат Наталія Агафонова з "Удару" завдала грубої образи шановному європейського інституту - Венеціанській комісії - і оббрехала її тільки за те, що їй не сподобався експертний висновок Венеціанської комісії щодо президентського законопроекту про внесення змін у розділ Конституції "Правосуддя", - зазначив політик.

За його словами, Венеціанська комісія схвалила цей проект і закликала опозицію голосувати за нього у Верховній Раді, оскільки він робить суди більш незалежними.

"У відповідь Наталія Агафонова назвала Венеціанську комісію "рупором влади", звинувативши при цьому у виконанні замовлення Адміністрації Президента, і, до того ж, оббрехала", - сказал Лукьянов.

Представниця "Удару" стверджує, що президентський проект закону не враховує всіх зауважень Венеціанської комісії. Хоча її голова Джанні Букіккіо вже спростовував це твердження і підкреслював, що проект повністю відповідає їх рекомендацій. Але Агафонова робить вигляд, що не помічає спростувань і продовжує поширювати брехню. Звичайно, адже їй "видніше", що Венеціанська комісія вважає, що голові цієї комісії.

"Виникає питання, чи у Агафонової просто немає совісті, і вона свідомо намагається маніпулювати громадською думкою, то її інтелектуальний рівень не дозволяє сфокусуватися на елементарних речах", - сказав Лук'янов.

"Коли європейські інститути критикують владу та ініціативи Партії регіонів, ми ставимося до цього з повагою і робимо відповідні висновки, а не переходимо на образи. Наталія Агафонова ж, вважаючи себе представником проєвропейської партії, опускається до тиражування відвертої брехні та подвійних стандартів. Схоже, у неї з'явився новий тренд - очорнювати всі ініціативи ПР і керівництва країни. І їй відверто наплювати на те, що незалежність судової гілки принесе користь в першу чергу простим людям - вона, як казкова Баба Яга: завжди проти. З такими "євроінтеграторами", як Наталя Агафонова, нас швидше візьмуть не в ЄС, а в сомалійські пірати", - додав парламентарій.

"Розуміючи, що представниця "Удару" не в змозі принести вибачення Венеціанській комісії і її голові Джанні Букіккіо, я змушений зробити це замість неї. Це буде чесно і порядно, як максимум - по-європейськи", - підсумував він.