ua en ru

ПР буде вимагати прийняти у другому читанні законопроект про прокуратуру, - Колєсніков

Фракція Партії регіонів буде вимагати прийняти у другому читанні законопроект "Про прокуратуру".

Фракція Партії регіонів буде вимагати прийняти у другому читанні законопроект "Про прокуратуру". Про це сьогодні на брифінгу у Верховній Раді повідомив голова Партії регіонів Борис Колєсніков, передає кореспондент РБК-Україна.

"Фракція буде вимагати прийняти у другому читанні закону про ГПУ і те, що обіцяла влада, і за що опозиція готова проголосувати", - сказав Колєсніков.

Він також додав, що влада повинна представити свій варіант мирного вирішення ситуації у східних областях України без підписання відповідного меморандуму.

"Якщо меморандум не підписаний, то нехай влада представить власне бачення, як без цього меморандуму виправити ситуацію", - зазначив Колєсніков.

Він наголосив на тому, що меморандум в тому вигляді, в якому він був представлений, не вирішував конфлікту на сході України.

"Ще минулого тижня ми прийняли рішення не брати участь в голосуванні і не підписали меморандум, тому що, на думку фракції, це пустий набір слів, який нікого ні до чого не зобов'язує. Тобто питання бюджетної децентралізації, державного статусу російської мови в меморандумі ніяк не відображений, тому фракція не буде голосувати ні по одному з цих питань", - сказав Колєсніков.