ua en ru

Позиція ЄС та США щодо порушення прав людини на Донбасі має бути більш жорсткою, - Геращенко

Позиція ЄС та США щодо порушення прав людини на Донбасі має бути більш жорсткою, - Геращенко Фото: Ірина Геращенко (УНІАН)

Геращенко наголосила, що процес звільнення заручників має бути негайно розблокований

Позиція Євросоюзу та США щодо порушення прав людини в анексованому Російською Федерацією Криму та на окупованому Донбасі має бути більш жорсткою. Про це на своїй сторінці у Facebook написала перший віце-спікер Верховної Ради України, представник України у гуманітарній підгрупі контактної групи у Мінську Ірина Геращенко.

"Я підтримую всі дії родин заручників і політв'язнів Кремля, вони живуть з мукою і щодня нагадують світу про незаконно утримуваних українців, яких Кремль тримає в тюрмах РФ і на Донбасі. Я також вважаю, що цивілізований світ, ЄС, США, повинні зайняти більш жорстку позицію щодо такого кричущого порушення прав людини, незаконного утримання українців", - написала вона.

Як повідомила Геращенко, українських політв'язнів не допускають міжнародні гуманітарні місії, представників Міжнародного комітету Червоного Хреста, в них немає права на дзвінок рідним, їм забороняють передавати книги, а їх листи цензурують.

"Я вважаю, що всі причетні до незаконного захоплення, арештів, утримання, тортур українців, мають потрапити під найжорсткіші санкції США і країн ЄС. Процес звільнення заручників має бути негайно розблокований", - написала вона.

Я підтримую всі дії родин заручників і політв'язнів Кремля, вони живуть з мукою і щодня нагадують світу про незаконно ут...

Опубліковано Iryna Gerashchenko 13 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко передав США та Франції списки українських заручників на Донбасі.