ua en ru

Пожежа на нафтобазі під Києвом: один резервуар продовжує фитилировать

Пожежа на нафтобазі під Києвом: один резервуар продовжує фитилировать Фото: пожежа на нафтобазі "БРСМ-Нафта"

Рятувальники завершили перекачування палива з двох резервуарів

На нафтобазі "БРСМ-Нафта" під Києвом, де триває ліквідація пожежі, станом на 7 ранку 15 червня продовжує фитилировать один резервуар з бензином. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

"Станом на 7 год. 15 червня триває фитилирование з верхнього дихального клапана і в нижній частині резервуара з бензином об'ємом 900 куб. м. Проводиться спостереження і контроль за вигорянням палива. Здійснюється перекачування дизельного палива з трьох резервуарів ємністю 900 куб. м нафтобази БРСМ до резервуарів нафтобази КЛО. Завершена перекачування палива з двох резервуарів. Всього перекачано 2000 куб. м палива", - йдеться в повідомленні.

У Васильківському районі Київської обл. 8 червня на території "БРСМ-Нафта" сталося загоряння одного з резервуарів з пальним. Пізніше вогонь перекинувся на інші резервуари. За час пожежі на нафтобазі сталася низка вибухів. В результаті пожежі загинули 5 осіб і постраждали 15.

Вранці, 13 червня, ДСНС повідомила, що пожежу на нафтобазі вже загасили. Однак у 11:50 13 червня стався витік палива, в результаті чого пожежа відновився. Сьогодні на ранок продовжував горіти один з резервуарів, який потім згас сам по собі.

Нагадаємо, вчора, 14 червня, рятувальники засипали грунт навколо нафтобази "БРСМ-Нафта" під Києвом 4,4 тоннами сорбенту для очищення від нафтового забруднення.