ua en ru

Пожежа на нафтобазі під Києвом: рятувальники засипали грунт 4,4 тоннами сорбенту

Пожежа на нафтобазі під Києвом: рятувальники засипали грунт 4,4 тоннами сорбенту Фото: пожежа на нафтобазі під Києвом

При цьому внаслідок спалаху з'явився новий осередок займання

Рятувальники засипали грунт навколо нафтобази "БРСМ-Нафта" під Києвом, де триває ліквідація пожежі, 4,4 тоннами сорбенту для очищення від нафтового забруднення. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС).

"До місця ліквідації наслідків надзвичайної ситуації доставлено 5000 кг спеціального сорбенту для ліквідації нафтового забруднення. Здійснено засипання місць забруднення нафтопродуктами (використано 4400 кг сорбенту)", - йдеться в повідомленні.

При цьому, як наголошується, внаслідок спалаху відновилося фитилирование резервуара зверху, і, крім того, резервуар об'ємом 900 куб. м з бензином продовжує горіти в нижній частині.

Триває перекачування дизельного палива на сусідню нафтобазу.

На місці пожежі для виконання робіт зосереджено 44 од. техніки та 130 осіб особового складу.

Охорону місця пожежі на нафтобазі під Києвом здійснюють 70 чол. З Національної гвардії.

Нагадаємо, у Васильківському районі Київської обл. 8 червня на території "БРСМ-Нафта" сталося загоряння одного з резервуарів з пальним. Пізніше вогонь перекинувся на інші резервуари. За час пожежі на нафтобазі сталася низка вибухів. В результаті пожежі загинули 5 осіб і постраждали 15.

Вранці, 13 червня, ДСНС повідомила, що пожежу на нафтобазі вже загасили. Однак у 11:50 13 червня стався витік палива, в результаті чого пожежа відновився. Сьогодні на ранок продовжував горіти один з резервуарів, який потім згас сам по собі.