ua en ru

Пожежа на нафтобазі під Києвом: палаючий резервуар згас сам по собі

Пожежа на нафтобазі під Києвом: палаючий резервуар згас сам по собі Фото: рятувальники спостерігають за пожежею на нафтобазі

Однак є небезпека повторного спалаху

Один з резервуарів, який продовжував горіти на нафтобазі під Києвом, згас сам по собі. Про це повідомив директор Департаменту організації заходів цивільного захисту, Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) Михайло Маюров, який в даний час керує ліквідацією пожежі, передає прес-служба відомства.

"Зараз у роботі задіяно 12 одиниць техніки, ще 32 перебуває в резерві. Факельне горіння резервуара об'ємом 900 куб. м з дизельним паливом самоліквідувалося. Однак існує загроза повторного самозаймання. Таким чином, на території нафтобази спостерігаються лише незначні вогнища горіння знизу у ємності 900 куб. м. з бензином, де відбувається витік палива", - сказав Маюров.

На місці ліквідації пожежі на території нафтобази БРСМ триває процес перекачування дизельного палива з двох резервуарів ємністю 900 куб. м нафтобази "БРСМ-Нафта" на нафтобазу KLO. Всього здійснено перекачування близько 1 400 тис. куб. м дизельного пального. Для прискорення відкачування залучена потужна насосна електрична станція ДСНС.
Він зазначив, що на територію нафтобази доставлено 5 тонн сорбентів і зараз проводяться роботи по очищенню грунту навколо бази від нафтопродуктів.

Нагадаємо, у Васильківському районі Київської обл. 8 червня на території "БРСМ-Нафта" сталося загоряння одного з резервуарів з пальним. Пізніше вогонь перекинувся на інші резервуари. За час пожежі на нафтобазі сталася низка вибухів. В результаті пожежі загинули 5 осіб і постраждали 15.

Вранці, 13 червня, ДСНС повідомила, що пожежу на нафтобазі вже загасили. Однак у 11:50 13 червня стався витік палива, в результаті чого пожежа відновився. Сьогодні на ранок продовжував горіти один з резервуарів. У ДСНС не гасили це загоряння, оскільки була можлива повторна витік палива і самозаймання.