ua en ru

Пожежа на нафтобазі під Києвом буде погашена протягом 12 годин, - Аваков

Пожежа на нафтобазі під Києвом буде погашена протягом 12 годин, - Аваков Фото: Арсен Аваков

Пожежа буде повістю ліквідована вночі

Ситуація з пожежею на нафтобазі "БРСМ-Нафта" у Васильківському районі Київської обл. буде вирішена протягом 12 годин. Про це заявив журналістам міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на місті події, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз ми були біля епіцентру горіння. Звідси це виглядає значно більш загрозливо, ніж зблизька. Ми були десь на відстані 50 метрів, горять тільки баки, що були підірвали зранку. Кілька годин тому рятувальники загасили все, що стосується водойм, і зараз немає загроз ні для бази другої нафтобази, ні для військової бази, що знаходиться поряд. Якщо та ситуація буде розвиватися - а ми сподіваємося, що так і буде - то ми бачимо, що ситуація з цією кризою завершиться впродовж найближчих 12 годин", - заявив Аваков.

Пожар на нефтебазе в Васильковском районе.Ключевых ризков удается избежать. На 17.30: Был непосредственно вблизи горя...

Posted by Арсен Аваков on 9 Июнь 2015 г.

У свою чергу як повідомив в.о. начальника ГУ ДСНС у м. Києві Валерій Борис, пожежа на нафтобазі під Києвом буде повістю ліквідована вночі. За його словами, площа вогню зменшена, палає три джерела.

"На самій базі БРСМ, звідки почалася пожежа, залишається палати один резервуар 900 куб. м з маслом і два резервуари напівзруйновані з бензином. І маленькі осередки - два озера, куди саме витік при першій руйнації вибуху бензин та масло, вже погашені", - сказав Борис.

Борис запевнив, що наразі немає загрози ні базі KLO, ні підземним резервуарам з газом: "Зараз в них загрози немає. Особисто пройшовся по тим зовнішнім трубопроводам. Всі вони холодні. На даний час там працюють працівники ДСНС".

Пожежа на нафтобазі під Києвом буде погашена протягом 12 годин, - Аваков

(Валерій Борис, фото: РБК-Україна)

Також, за словами представника ДСНС немає загроз для лісу, що знаходиться поблизу.

"Жодної загрози лісу немає. Було помилково прийнято за пожежу в лісі - це горіли саме ці озера, куди попала ця хвиля з бензином", - заявив Борис.

Пожежа на нафтобазі під Києвом буде погашена протягом 12 годин, - Аваков

(Ліс поза небезпекою, фото: РБК-Україна)

Пожежа на нафтобазі під Києвом буде погашена протягом 12 годин, - Аваков

(Пожежа на нафтобазі під Києвом, фото: Facebook Арсена Авакова)

Нагадаємо, домішки у повітрі навколо палаючої нафтобази не перевищують норму.