ua en ru

Пожежа у таборі "Вікторія": директору продовжили строк тримання під вартою

Пожежа у таборі "Вікторія": директору продовжили строк тримання під вартою Фото: на місці пожежі у таборі "Вікторія" (facebook.com/Поліція Одеської області)

Сторона захисту наполягала обрати більш м’який запобіжний захід

Київський районний суд м. Одеси продовжив обвинуваченому директору табору "Вікторія" міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на строк 2 місяці. Про це йдеться у повідомленні на сайті суду.

Так, 3 травня суд продовжив розгляд кримінального провадження по обвинуваченню директора дитячого табору "Вікторія", якого обвинувачують у порушенні встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що спричинило загибель людей та майнову шкоду в особливо великому розмірі.

В судовому засіданні прокуратура заявила клопотання про продовження обвинуваченому строку тримання під вартою. Сторона захисту, в свою чергу, заперечувала щодо задоволення вказаного клопотання та наполягала обрати більш м’який запобіжний захід.

Окрім того, в ході засідання сторона захисту, посилаючись на рішення ЄСПЛ та норми міжнародного права, заявила клопотання про усунення порушень прав людини. Так, в клопотанні захисники просять суд дозволити обвинуваченому перебувати поряд з ними (поза межами скляної кабіни) під час судових засідань.

Разом з тим, суд відклав розгляд справи на 4 травня на 15.00.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокуратура Одеської області у середу, 28 лютого, скерувала до Київського районного суду Одеси обвинувальний акт стосовно директора табору "Вікторія" Петроса Саркісяна.