ua en ru

Пожежу на арсеналі під Ічнею ліквідовано в повному обсязі, - Міноборони

Пожежу на арсеналі під Ічнею ліквідовано в повному обсязі, - Міноборони Фото: вибухи в Чернігівській області (mil.gov.ua)

На арсеналі під Ічнею тривають поодинокі вибухи

Пожежу на арсеналі під Ічнею (Чернігівська область) ліквідовано в повному обсязі. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву заступника міністра оборони України Ігоря Павловського.

Як повідомив представник Міноборони, станом на 13:00 пожежу на арсеналі ліквідовано в повному обсязі, але тривають поодинокі вибухи.

"На сьогоднішній день є два майданчики, де приймаємо і вживаємо заходів щодо гасіння пожежі остаточного тління. Організовано гасіння цих осередків", - повідомив він.

Повловський зазначив, що з 10 жовтня на території арсеналу під Ічнею працює 15 груп розмінування, а в населених пунктах працює 21 група ДСНС з метою очищення місць від вибухонебезпечних предметів.

"Поблизу арсеналу працюють патрулі Військової служби правопорядку Збройних сил України, Національної гвардії та Національної поліції з метою недопущення проникнення сторонніх осіб, організовано охорону навколо периметру технічної території", - додав він.

Він також зазначив, що наразі неможливо встановити остаточні збитки, оскільки багато сховищ пошкоджено внаслідок вибухових хвиль.

"Остаточно буде проведено роботу після того, як зможемо зайти на арсенал і проаналізувати ту ситуацію, яка склалася", - заявив він.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що пожежні літаки ДСНС за сьогодні здійснили 17 скидів води у рамках ліквідації наслідків вибухів під Ічнею.

Додамо, Міноборони посилило охорону та оборону складів та арсеналів по всій Україні.