ua en ru

Міноборони посилило охорону та оборону складів та арсеналів по всій Україні

Міноборони посилило охорону та оборону складів та арсеналів по всій Україні Фото: вибухи в Чернігівській області (mil.gov.ua)

В Чернігівській області продовжуються заходи локалізації та ліквідації пожежі

За наказом начальника Генерального штабу - головнокомандувача Збройних сил України генерала армії України Віктора Муженка посилено охорону та оборону складів і арсеналів зберігання боєприпасів на всій території України. Про це передає РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міноборони.

Як повідомляється, в Чернігівській області станом на 7:00 продовжуються заходи локалізації та ліквідації надзвичайної події на 6-му арсеналі. На місці події у цілодобовому режимі продовжує працювати оперативний штаб Збройних сил України з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації.

Ситуація контрольована.

"Також, додатково до вже наявної спеціальної інженерної та пожежної, техніки заплановане прибуття ще трьох пожежних танків на територію 6-го арсеналу", - йдеться у повідомленні.

В прес-службі відомства також зазначили, що наразі продовжуються проводитися відповідні обмежувальні заходи по всій території Чернігівської області та вздовж державного кордону України.

Нагадаємо, у зв'язку з вибухами на складі боєприпасів у Чернігівській області станом на 7:00 10 жовтня рятувальники евакуювали понад 12 тис. 500 осіб з м. Ічня та 30 прилеглих населених пунктів, що знаходяться у 16-ти кілометровій зоні.

Також РБК-Україна писало, що до центру первинної медико-санітарної допомоги селища Парафіївка евакуйовані 77 пацієнтів з Ічнянської районної лікарні, яка була наближена до місця вибухів боєприпасів складі в Чернігівській області.