ua en ru

Повторний конкурс на частоти 5 каналу і ТВі проведуть за дозволом уряду, - Нацрада

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення має намір провести повторний конкурс на частоти 5 каналу і ТВі, надання яких Київський апеляційний адміністративний суд визнав незаконним, тільки з дозволу Кабінету міністрів України. Про це повідомляє радіо "Свобода".

За словами голови Нацради Володимира Манжосова, якщо повторний конкурс на ці частоти буде, то на них зможуть претендувати і ТВі, і 5 канал, й інші телеканали, які візьмуть участь у цьому конкурсі.

Якщо ж, за його словами, конкурсу не буде, то ці частоти підуть на розбудову цифрового мовлення в Україні.

Зі свого боку, член Нацради Оксана Головатенко зауважила, що повторний конкурс буде проведений у тому разі, якщо на це буде дозвіл уряду.

Вона нагадала, що у зв'язку з процесом впровадження в Україні цифрового мовлення з 1 січня 2010 р., діє мораторій на надання частот для аналогового мовлення в Україні. Через це, за словами Головатенко, Нацрада не може проводити конкурси на подібні частоти, і дозвіл на це, враховуючи екстраординарність випадку, може дати Кабінет міністрів.

При цьому вона додала, що Нацрада ще не звернулась із запитом до Кабміну, оскільки досі не отримала повного тексту рішення суду.

Нагадаємо, 30 серпня Київський апеляційний адміністративний суд підтвердив незаконність рішення Національної ради України.

8 червня Київський окружний адміністративний суд повністю задовольнив позовні вимоги медіа-холдингу U. A. Inter Media Group, скасувавши рішення Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення про результати конкурсу, відповідно до якого TBi отримав 33 частоти, 5 канал - 26 частот.