ua en ru

Повторні вибори до Верховної Ради: Ранкові підсумки

Увечері напередодні завершилися повторні вибори до Верховної Ради на п'яти проблемних округах (94, 132, 194, 197, 223). Підрахунок голосів далеко не завершений, але можна зробити попередній висновок щодо персон нових народних депутатів.

94 округ

Васильків, Обухів. Київська область

Поза конкуренцією Руслан Бадаєв. Член Партії регіонів, глава наглядової ради ТОВ «Гадячсир», проживає в с. Нові Безрадичі.

З майже чотириразовим відривом відстає його головний суперник Андрій Лозовий - кандидат від єдиної опозиції, а також Радикальної партії Олега Ляшка.

Впритул до Лозового рухається його конкурент по опозиційній ніші Юрій Кармазін - знавець парламентської кухні, що позбавив мандатів кількох депутатів Ради поточного скликання.

Відзначимо, що сумарного результату Лозового і Кармазіна явно недостатньо, щоб виграти у Бадаєва.

132 округ

Первомайськ. Миколаївська область

Боротьба між місцевим підприємцем - аграрієм Аркадій Корнацький, який воював за округ минулого року, зараз підтриманий опозицією, а також губернатором Миколою Кругловим ніяк не могла виявитися легкою.

Exit poll`s віддали симпатії Корнацькому.

Обласна організація Партії регіонів на самому старті підрахунку голосів у ОВК привітала шефа з перемогою.

Незначний розрив на рівні 3-5% може надати будь який результат.

194 округ

Черкаси

Тут, найімовірніше, знайде свій другий термін народного депутата Михайло Поплавський, ректор Київського національного університету культури і мистецтв. Улюблений в народі артист Поплавський з переконливим відривом випереджає єдиного кандидата від опозиції Миколу Булатецького.

197 округ

Канєв. Черкаська область

Єдиний округ, де представник опозиційних сил перемагає з безсумнівним перевагою - Леонід Даценко залишає далеко позаду главу Української спілки ветеранів Афганістану Сергія Червонописького.

Таким чином, Канєв поки що єдиний із проблемних округів, який може претендувати на статус опозиційного.

223 округ

Київ, Шевченківський район

Тут ключові суперники - колишній голова РДА Віктор Пилипишин і кандидат від «Свободи » Юрія Левченка - зійшлися знову, щоб остаточно довести, хто ж з них все-таки переможець.

На момент написання даної замітки лідирував Віктор Пилипишин з розривом в більш, ніж тисяча голосів. Розрив не дуже великий, що дозволяє Юрію Левченко розраховувати на перемогу.

Напруга сторін при підрахунку голосів може привести до несподіваних зривів, але ситуація цього разу має вирішитися більш мирно, ніж у 2012 році. І скоро парламент сьомого скликання отримає до свого складу останнього відсутнього депутата від столиці.

Якщо виграє Пилипишин, це буде єдиний провладний мажоритарник від Києва до ВР VII скликання.