ua en ru

Повторення кризи боргової "стелі" в США значно підвищить ризик зниження кредитного рейтингу країни, - Fitch

Повторення кризи боргової "стелі" в США істотно збільшить ризик зниження кредитного рейтингу країни. Таку заяву зробив сьогодні Девід Райлі, глава підрозділу міжнародного рейтингового агентства Fitch по роботі з суверенними рейтингами, передає Reuters.

Так, у разі повторення сценарію серпня 2011 р. рейтинг країни буде поміщений в список на перегляд з можливістю зниження. На даний момент американський показник знаходиться на вищому рівні - ААА.

Нагадаємо, влітку 2011 р. конгрес США підвищив планку держборгу, щоб Сполучені Штати Америки змогли уникнути дефолту за своїми борговими зобов'язаннями. Допустима межа запозичень була вичерпана Міністерством фінансів США ще в травні 2011 р. План був узгоджений в останній момент Білим домом і лідерами обох партій в конгресі, а потім схвалений законодавцями і підписаний Президентом Бараком Обамою.

В даний час стеля державного боргу США встановлена на позначці 16,4 трлн дол.

Відзначимо, що тривалі переговори про збільшення державного боргу коштували США вищого кредитного рейтингу S&P - рейтингове агентство знизило довгостроковий рейтинг Сполучених Штатів Америки з AAA до AA +.

Читайте також: США очікує дефолт в середині лютого, якщо не буде підвищений стелю держборгу, - Мінфін країни