ua en ru

Повстанці з родинами розпочали евакуацію з передмістя Дамаска, оточеного силами Асада

Повстанці з родинами розпочали евакуацію з передмістя Дамаска, оточеного силами Асада Фото: евакуація в Сирії

Очікується, що 8 травня з району буде евакуйовано біля 1500 людей

Сьогодні, 8 травня, в Сирії сотні повстанців зі своїми родинами розпочали посадку в автобуси, щоб залишити оточене урядовими силами передмістя Дамаска Барзе. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Про евакуацію домовились опозиція і уряд Сирії. Про угоду повідомляли державні засоби інформації та моніторингові групи.

За даними державного телебачення, повстанці вирушають до контрольованої опозицією провінції Ідліб на північному заході Сирії.

Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини повідомляє, що близько 1500 людей мають залишити Барзе 8 травня, ще більше виїдуть із цієї місцевості в найближчі тижні.

"Район Барзе, розташований на північному сході Дамаска, був місцем запеклих боїв між повстанцями і сирійською армією в останні місяці. Десятки тисяч людей, що живуть в оточених районах навколо Дамаска, Хомса і Алеппо, здалися після тривалих облог в обмін на гарантії безпечного переселення в контрольовані опозицією інші райони країни. Так само, за цими домовленостями, на підконтрольні урядові території переселяються проурядові мешканці міст і сіл, що перебувають в облозі сил повстанців", - відзначають в повідомленні.

Нагадаємо, сирійська армія веде наступ в зонах деескалації конфлікту. Сили Асада захопили село Аль-Залакьят на північ від провінції Хама.