ua en ru

ОБ вимагає відновити подачу води у непідконтрольні Україні райони Донбасу

ОБ вимагає відновити подачу води у непідконтрольні Україні райони Донбасу "Опоблок" зробив заяву

Партія "Опозиційний блок" (ОБ) вимагає від влади відновити подачу води в тимчасово не підконтрольні Україні райони Донецької та Луганської області. Про це йдеться в заяві прес-служби політсили.

"Припинення постачання води в окремі райони Донецької і Луганської областей, тимчасово не підконтрольні Києву, — це черговий нелюдський злочин нинішньої влади проти свого народу. "Опозиційний блок" вимагає негайно відновити подачу води людям", – йдеться в заяві.

"Опоблок" також виступив категорично проти "політики геноциду, яку влада проводить стосовно жителів східних регіонів країни". "Під чиїм би контролем не знаходилися на території Донецької та Луганської областей – там живуть громадяни України, наші співвітчизники, які і так вже натерпілися від війни і бойових дій", - заявили в політсилі.

У партії зазначили, що припинення постачання води вже розкритикували в міжнародних організаціях. Зокрема, за даними "Опоблоку", в ОБСЄ заявили, що від таких дій, в першу чергу, постраждають люди похилого віку.

"Опозиційний блок" вимагає від влади негайно відновити подачу води громадянам, які проживають у Донецькій і Луганській областях. Ми звертаємося до всіх міжнародних правозахисних організацій із закликом дати правову оцінку діям української влади, яка залишила без води більше 1 мільйона людей", - резюмували автори заяви.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, частину Луганської області, непідконтрольну Україні, в грудні можуть відключити від електропостачання.