ua en ru

Потреба Венесуели в літаках типу Ан-74 оцінюється в 48 одиниць

Потреба Венесуели в літаках типу Ан-74 оцінюється у 48 од. Про це повідомляє прес-служба держпідприємства "Антонов" за підсумками відвідувань КБ 18 жовтня президентом цієї країни Уго Чавесом. Венесуельський лідер "оглянув представлений в цеху транспортний варіант літака і зацікавився його новими варіантами, зокрема, морським патрульним".

ГП "Антонов" і виробник Ан-74 - Харківське державне авіаційне виробниче підприємство провели велику підготовчу роботу по просуванню літака на ринок Венесуели. У 2006 р. з можливостями авіамашини ознайомилися венесуельські льотчики, які управляли ним у складі спільних з українськими колегами екіпажів. У 2007 р. відбулася масштабна презентація сімейства Ан-74 міністерству оборони Венесуели, в рамках якої грузо-пасажирський Ан-74ТК-200 виконав 11 демонстраційних польотів із заходом на посадку в важкодоступних аеропортах країни.
"Венесуельська сторона заявила про потребу в 48 літаках такого класу, а також висловила зацікавленість у створенні спільного центру по обслуговуванню цих машин з подальшим розвитком його в агрегатно-складальний завод", - йдеться в повідомленні. Намір продовжувати взаємодію в цьому напрямі в лютому 2010 р. в ході візиту на ДП "Антонов" підтвердив голова міжвідомчої комісії міністерства інфраструктури і житлового господарства Джуліо Рамон Фернандес.