ua en ru

Споживання енергоресурсів в Україні зменшилося на 21%, - Мінрегіон

Споживання енергоресурсів в Україні зменшилося на 21%, - Мінрегіон Перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Володимир Кістіон

Україна протягом осінньо-зимового періоду 2014-2015 рр. вдалося знизити споживання енергоресурсів майже на 21%, що становить 1,8 млрд куб. м газу. Про це сьогодні заявив перший заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Володимир Кістіон під час свого виступу на семінарі "Енергетична ефективність і централізоване теплопостачання: стратегічний напрям політики підвищення енергетичної безпеки України", повідомили в прес-службі Мінрегіону.

"Нам вдалося майже в повному обсязі виконати завдання уряду щодо зменшення споживання енергоресурсів. З серпня-вересня 2014 із запланованих 30% нам вдалося зменшити енергоспоживання на 21% і заощадити 1,8 млрд кубометрів газу", - зазначив Кістіон.

За його словами, у комунальній теплоенергетиці працює близько 80 тис. Теплових агрегатів, з яких більше 25% відпрацювали термін понад 20 років, а з усією протяжності теплових мереж, яка складає 262 тис. Км, близько 35 тис. Км віднесені до категорії "старі".

Як зазначив Кістіон, перше, що необхідно зробити, - це сформувати ефективного власника в багатоквартирному житловому будинку, враховуючи, що на сьогодні більше 96% квартир приватизовані.

Він також нагадав, що з 2008 по 2014 роки в Україні за підтримки Світового банку реалізовувався проект "Розвиток міської інфраструктури" з бюджетом 140 млн дол., Його учасниками стали 14 підприємств.

"За рахунок цього ресурсу було модернізовано більше 400 об'єктів водопостачання, перекладені більш 50 кілометрів мереж, і головне - сьогодні, по факту, ми маємо зменшення споживання енергетичних ресурсів на понад 26% в рамках учасників даного проекту", - наголосив Кістіон.

Нагадаємо, раніше в Мінрегіоні розробили заходи щодо зменшення споживання газу на 30% у 2015 р.