ua en ru

Потоп у Колорадо: 580 осіб пропали без вісті

Американський штат Колорадо серйозно постраждав від масштабної повені. Зниклими без вісті числяться вже 580 осіб. Напередодні мова йшла про 172 зниклих, режим надзвичайного положення був введений в штаті ще в початку тижня.

Американський штат Колорадо серйозно постраждав від масштабної повені. Зниклими без вісті числяться вже 580 осіб, передає CNN. Напередодні мова йшла про 172 зниклих, режим надзвичайного положення був введений в штаті ще в початку тижня. Жертвами стихії стали три особи.

Фотогалерею дивіться тут

Поліція не схильна драматизувати ситуацію: у список потрапили і ті американці, які просто забули зв'язатися зі своїми родичами.
Чиновники сподіваються, що рівень води опуститься сьогодні на 10 сантиметрів. Проте синоптики налаштовані більш песимістично: вони прогнозують, що в Колорадо можуть пройти дощі.

Поки невідомо, наскільки серйозні будуть наслідки паводку. За попередніми даними, утрата від повені перевищила 150 млн дол., 5 млн вже виділили в рамках програми допомоги з федерального бюджету.

Повінь в Колорадо почалася 11 вересня. У штаті працюють команди рятувальників і загони національної гвардії.

Влада також повідомляє про значне пошкодження інфраструктури: вода розмила дороги і мости. У деяких районах не працюють водопостачання і каналізація, зруйновано електропостачання.

Повінь стала наймасштабнішою в Колорадо з тих пір, як в 1976 р. майже 150 осіб загинули поблизу Боулдера в результаті повені у каньйоні Біг-Томпсон. Цього разу причиною розвитку стихії стала рекордна кількість опадів. Затоплені найбільші міста штату. Особливо серйозно постраждав Боулдер і низка міст уздовж Скелястих гір на північ від Денвера, оскільки потоки води скидалися на них, розливаючись в каньйонах, тим самим відрізуючи шляхи відступу для місцевих жителів.

Нагадаємо про повінь в Одеській області. Там загинули дві людини.