ua en ru

Потік українських працівників до Польщі може скоротитися у 2017

Потік українських працівників до Польщі може скоротитися у 2017 Фото: в 2017 може скоротитися потік українців, що їдуть на роботу в Польщу

Це пов’язано з тим, що зарплатні українцям повинні бути не меншими, ніж для поляків

Потік українських працівників до Польщі може скоротитися у 2017 році у зв’язку з тим, що зарплатні українцям повинні бути не меншими, ніж для поляків. Про це передає "Польське радіо".

За словами представника організації "Працедавці Польщі" Лукаша Козловського, українці дуже підтримують польський ринок праці. У Польщі панує добра ситуація на ринку праці і є нестача робочих рук у багатьох секторах.

Так, за його словами, минулого року працедавці у Польщі видали близько 790 тисяч запрошень для українців у рамках спрощеної процедури працевлаштування іноземців, а наразі лише у першій половині 2016 року таких запрошень було вже 600 тисяч.

"Спрощена процедура дозволяє громадянам України працювати у Польщі впродовж півроку без необхідності одержання на дозволу на роботу. З 2017 року працедавці муситимуть клопотатися про дозвіл на роботу для громадян третіх держав. Зарплатні українцям повинні бути не меншими, ніж для поляків. На думку Лукаша Козловського, це може скоротити потік працівників зі сходу до Польщі", - зазначає видання.

При цьому експерт підкреслив, що українці не виштовхують з ринку поляків. Адже часто громадяни України працюють у тих секторах, де не хочуть працювати поляки, наприклад прибирають, працюють у полі і на будівництві.

Нагадаємо, Україна і Польща підпишуть договір про співпрацю у сфері оборони найближчим часом.