ua en ru

Бійка на параді в Черкасах: ветеранів змусили прибрати червоний прапор

Бійка на параді в Черкасах: ветеранів змусили прибрати червоний прапор Фото: сутички спровокував радянський прапор

Також стався конфлікт між націоналістами і невідомими

У Черкасах, червоний прапор, який принесли ветерани Другої світової війни на мітинг, спровокував бійку на центральній Соборній площі міста. Про це повідомляє місцеве видання "Прочерк".

Зазначено, що активісти "Азову" і "Свободи" наполегливо просили прибрати прапор, а потім спробували зробити це самі. У конфлікт втрутилась міліція, нова поліція, а також молодики, які, за твердженням активістів, були міліціонерами у штатському.

Депутат Черкаської облради "свободівець" Юрій Ботнар заявив, що конфлікт спровокували саме перевдягнені міліціонери, обурившись "поверненню тулубівських часів" (Сергій Тулуб - колишній голова Черкаської ОДА, який досі в розшуку після подій Євромайдану).

Як видно з відео, активісти емоційно доводили, що червоному прапору не місце на урочистостях. Водночас заступник губернатора Черкаської області Віталій Коваль доводив, що саме такий прапор у такій варіації має право бути присутнім на заходах.

У підсумку в одного з активістів був розбитий ніс, але подальшого розвитку конфлікту вдалось уникнути, бо правоохоронці таки умовили ветеранів віднести прапор у мерію.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про сутички в Києві біля парку Вічної слави.