ua en ru

Надходження до держбюджету від реалізації програми приватизації на 2011-2014 рр. складуть 50-70 млрд грн, - проект програми

Надходження до державного бюджету від реалізації Програми приватизації на 2011-2014 рр складатимуть від 50 до 70 млрд грн. Про це йдеться в проекті Програми приватизації на 2011-2014 рр., який є у розпорядженні РБК-Україна.

Програмою передбачається, що кошти одержані від продажу держмайна, в тому числі земельних ділянок на яких розташовані об'єкти, що підлягають приватизації та інші надходження безпосередньо пов'язані з процесом приватизації зараховуються в повному обсязі до держбюджету України.
"Прогнозний обсяг надходжень протягом дії програм, - визначається в документі, - від продажу та управління держмайном, становить 50-70 млрд грн".
Згідно програми, не менш ніж 50% коштів, одержаних від приватизації держмайна, та інші надходження пов'язані з приватизацією насамперед спрямовуватимуться до Фонду майбутніх поколінь, на кредитування розвитку соціально-економічної інфраструктури, пріоритетних інноваційних та науково-технічних програм, а також на фінансування витрат пов'язаних з викупом державою акцій (часток, паїв) вторинної емісії господарських організацій з корпоративними правами держави, а також на відновлення платоспроможності підприємств боржників, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави та для запобігання їх банкрутству. Витрати на виконання державою функцій з управління держмайном та корпоративними правами держави, що належить державі у статутному капіталі господарських товариств, повинні включати викуп державою часток вторинної емісії, відновлення платоспроможності підприємств боржників та запобігання банкрутству підприємств, що мають стратегічні значення для економіки та безпеки держави. Виконання програми фінансується з держбюджету, а напрями використання коштів визначаються законом "Про приватизацію держмайна".