ua en ru

Надходження на переробку до борошномельних підприємств нового зерна запобігатиме зростанню оптово-відпускних цін на борошно, - Мінагрополітики

Надходження на переробку до борошномельних підприємств зерна урожаю 2011 року запобігатиме зростанню оптово-відпускних цін на борошно та собівартість хліба. Про це РБК-Україна повідомили у прес-службі Міністерства аграрної політики та продовольства.
"Надходження на переробку до борошномельних підприємств зерна урожаю 2011 року запобігатиме зростанню оптово-відпускних цін на борошно та собівартість хліба, за умови стабільних цін на інші складові собівартості (допоміжна сировина, газ та електроенергія, заробітна плата з відрахуваннями, транспортні витрати тощо)", - повідомляє прес-служба.
Повідомляється, що потреби у хлібі та хлібобулочних виробах в Україні забезпечуються за рахунок його виробництва промисловими підприємствами, міні-пекарнями та безпосередньо господарствами населення. За даними Державної служби статистики України споживання хліба та хлібопродуктів в 2010 році становило 111,3 кг на одну особу в рік, що вище встановленої мінімальної норми.
"В цілому підприємства галузі у 2010 році, які підлягають статистичній звітності, отримали 48,4 млн грн прибутків, при цьому 62,9 відсотка підприємств були прибутковими, отримавши 147,5 млн грн прибутків, 37,1 відсоток підприємств отримали збиток 99,1 млн. гривень", - зазначають у прес-службі.
Крім того, прес-служба міністерства додала, що в першу чергу збитки у 2010 році отримали ті підприємства, які не здійснюють переоснащення енергоємного та морально застарілого обладнання, що призводить до зростання питомої ваги енергоресурсів у структурі собівартості хліба.