ua en ru

Постпредство Президента України в Криму переїде в Херсон, - в.о. заступника голови АП

В адміністрації Президента на сьогоднішній день обговорюється питання про передислокацію постійного представництва Президента України в Автономній республіці Крим в Херсон.

В адміністрації Президента на сьогоднішній день обговорюється питання про передислокацію постійного представництва Президента України в Автономній республіці Крим в Херсон. Про це заявив в.о. заступника голови АП Андрій Сенченко (на фото), пише "Дзеркало тижня. Україна".

Як розповів Сенченко, оргпитання вже вирішуються: є приміщення, підшукуються кадри. Кандидатура на місце постпреда, вакантне після звільнення Сергія Куніцина, що "не впорався", поки не озвучується.

"Головне завдання - оперативно вирішувати проблеми громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території. Крім координуючого центру в складі уряду України сьогодні потрібен територіально близький до Криму орган влади, в якому будуть вирішуватися комплексно всі виникаючі у людей проблеми. На це будуть перенацілені повноваження постпредства Президента", - сказав Сенченко.

За його словами, в першу чергу, в Херсоні і безпосередньо на суміжній з Кримом території повинні бути розгорнуті служби для вирішення проблем з оформленням правовстановлюючих документів, всілякої реєстрацією, оформленням документів, довідок, виписок - все, що стосується компетенції Мін'юсту, Держслужби міграції, Міністерства соціальної політики.

"Люди повинні отримати повний цикл допомоги - від інформування, консультації до оформлення документа. У той же час, буде вивчатися проблематика звернень та типові питання, що вимагають прийняття рішення на рівні центральної влади. Вони будуть аналізуватися і прямувати до Києва для оперативного реагування", - сказав в.о. заступника голови АП.

У той же час, постпредство Президента повинно мати можливість оперативного втручання в ситуації, що виникають на адміністративному кордоні з Кримом, який сьогодні Росією вже облаштовується як державний. У переліку завдань також моніторинг ситуації, інформування громадян та сприяння роботі міжнародних спостерігачів місій ОБСЄ і ООН.

Нагадаємо, вчора Міноборони повідомило, що з Криму на територію материкової України виведено 429 одиниць озброєння і техніки, в тому числі 13 кораблів ВМС.