ua en ru

Постараємося максимально використати наших футболістів, - Михайло Фоменко

Постараємося максимально використати наших футболістів, - Михайло Фоменко Фото: Михайло Фоменко

У збірної України пройшов день відкритих дверей

Головний тренер української футбольної збірної Михайло Фоменко розповів про суперника в найближчому матчі, виборі футболістів і про лідерство Словаччини. Про це пише сайт ФФУ.

"У зв'язку з тим, що белоруська команда має нового керівника, звичайно, змінилися принципи її побудови гри. Крім того, в збірну викликали 6-7 нових футболістів, яких не було рік тому, під час нашого протистояння. Ми будемо відштовхуватися від команди суперника і будувати свою гру", - почала тренер.

"Більшість футболістів брали участь в матчах чемпіонату України за свої клуби. Ми ж тільки зібралися в обід, тому більше інформації отримаємо після зустрічі з хлопцями та проведення з ними індивідуальних бесід. Ряд гравців брали участь у єврокубкових баталіях, продемонструвавши хороший рівень гри. Неприємно, що «Зоря» передчасно завершила свої виступи в Лізі Європи. Але це футбол. Що стосується наших футболістів, то спробуємо максимально ефективно використати той час, який у нас є до проведення офіційних матчів у кваліфікації ЧЄ-2016. Євген Коноплянка прибуде в розташування збірної вже після 18:00, тому він не зможе взяти участь у сьогоднішньому тренуванні команди", - продовжив Фоменко.

"Я не здивований результатами словаків. Ще раніше говорив, що це дуже сильна і непроста команда. Гравці цієї збірної представляють серйозні європейські клуби. Вони втілили в життя ті перспективи, які були перед початком відбору. У нас же зараз кожна, як остання. З будь-яким суперником", - зазначив коуч українців.

"У кожній грі треба бути на 100% мотивовані. Футбол - колективна гра, і якщо хоча б один хтось не викладається на повну, то команда має проблеми. За прикладом не треба далеко йти - остання гра "Шахтаря" в Лізі чемпіонів. Але добре те, що добре закінчується", - додав тренер збірної України.

Нагадаємо, вже 5 вересня збірна України прийме у Львові збірну Білорусії в грі кваліфікації Євро-2016.