ua en ru

Постанова Кабміну про порядок продажу земельних ділянок несільгосппризначення створює умови конкурентності на ринку, - Держкомзем

Постанова Кабміну "Про затвердження Порядку продажу у 2010 році земельних ділянок несільськогосподарського призначення на земельних торгах" створює умови для набуття на конкурентних засадах громадянами та юридичними особами у власність земельних ділянок несільськогосподарського призначення державної та комунальної власності або прав на них для здійснення підприємницької та іншої господарської діяльності. Таку думку висловив Голова Держкомзему України Олег Кулініч.

Водночас, на думку держслужбовця, прийняття постанови дозволить забезпечити потреби регіонів в будівництві промислових і соціальних об'єктів та наповненні місцевих бюджетів додатковими коштами від продажу земельних ділянок несільськогосподарського призначення або прав на них на земельних торгах.

О.Кулініч також вважає, що врегулювання питання реалізації землі несільськогосподарського призначення дозволить запобігти численним корупційним проявам шляхом встановлення єдиного, чіткого та прозорого порядку підготовки до продажу та продажу земельних ділянок на земельних торгах.

Він зазначив, що "реалізація положень документу сприятиме запровадженню чіткого порядку продажу земельних ділянок або прав на них на земельних торгах, що надасть можливість отримання додаткових коштів державним та місцевими бюджетами".