ua en ru

На посаду заступника голови МВФ пропонується екс-співробітник держбанку Китаю

На посаду заступника голови МВФ пропонується екс-співробітник держбанку Китаю Фото: запропонована кандидатура нового заступника глави МВФ

Він замінить нинішнього заступника, який іде у відставку 25 липня

Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) Крістін Лагард запропонувала кандидатуру екс директора фонду в Китаї Тао Чжана на посаду голови МВФ. Про це йдеться в повідомленні прес-служби фонду.


"Я дуже радий запропонувати Тао Чжан в якості наступного заступника генерального директора. Пан Чжан приносить сильне поєднання міжнародної економічної експертизи, вироблення політики в державному секторі, а також дипломатичних навичок. Крім того, він має великий досвід роботи з міжнародними фінансовими інститутами, відмінною комунікації та навички проведення переговорів, а також чудове знання політики та процедур МВФ. Насправді, він дуже добре відомий і користується великою повагою тут у Фонді, прослуживши в якості виконавчого директора в Китаї з 2011 по 2015 рік", - зазначила Лагард.

Нинішній заступник Чжу Мінь піде у відставку 25 липня. Тао Чжан може змінити його з 22 серпня.

Тао Чжан був директором МВФ від Китаю в 2011-2015 роках. Він також обіймав різні посади в НБК, працював у Світовому банку та Азіатському банку розвитку.

Нагадаємо, що Мінфін найближчим часом відзвітує про роботу з МВФ.