ua en ru

На пост прем'єра Британії претендують Хант і Джонсон

На пост прем'єра Британії претендують Хант і Джонсон Фото: Борис Джонсон і Джеремі Хант (AFP 2019/Daniel Leal-Olivas)

У Джонсона найбільше голосів - 160

Кандидатами на пост лідера Консервативної партії і прем'єр-міністра Великобританії стали колишній міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон і нинішній глава МЗС Джеремі Хант. Про це передвет РБК-Україна з посиланням на BBC.

П'ятий тур голосування серед консерваторів у парламенті стався напередодні, 20 червня. За Джонсона проголосували 160 депутатів, за Ханта - 77. Вибув з передвиборної гонки міністр у справах екології Майкл Гоув - 75 голосів.

Зазначимо, колишній міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон здобув перемогу в другому турі виборів лідера правлячої Консервативної партії і глави уряду.

Хант з лідерів перегонів займав найбільш м'яку позицію в питанні Brexit - виступає за вихід Великої Британії з ЄС з угодою і вірить, що зможе переконати Євросоюз внести зміни до тексту документа.

Нагадаємо, в цілому на посаду лідера правлячої у Британії Консервативної партії і прем'єр-міністра країни в 2018 році офіційно претендували 10 політиків.

Раніше Джонсон заявив, що в разі отримання посади він не буде платити Європейському союзу за Brexit на нинішніх умовах угоди. За словами Джонсона, Велика Британія не буде оплачувати вихід з Євросоюзу поки не буде ясності про шлях вперед.