ua en ru

Посольство Туреччини: До кінця 2011 р. кількість українських туристів у Туреччині збільшиться на 5% - до 31 млн осіб

До кінця 2011 р. кількість українських туристів, що відвідали Туреччину, всупереч очікуванням збільшиться на 5% в порівнянні з минулим роком - до 31 млн осіб. Про це на сьогоднішній прес-конференції заявив аташе з питань культури та інформації Посольства Республіки Туреччина в Україні Берат Їлдиз, передає кореспондент РБК-Україна.

"За перші вісім місяців (2011 р.) на курорти з України до Туреччини приїхали приблизно на 5% більше людей. 60-65% українських туристів виїжджають в регіон Анталія", - сказав аташе.

За його словами, незважаючи на це, кількість українських громадян, які відвідують Анталію, знизилася на 1,5%, проте це падіння компенсується зростанням притоку українських туристів в інші регіони, особливо в Муглу. Зростання потоку туристів в цьому регіоні складає 25-30%.

Як відзначив аташе, в кінці цього року очікується, що кількість туристів, які приїдуть до Туреччини, перевищить показники минулого року в 28,5 млн і досягне відмітки 31 млн осіб. В той же час він підкреслив, що кількість турецьких громадян, охочих відвідати Україну, на сьогоднішній день достатньо низьке. З 75 млн осіб, що проживають в Туреччині, тільки близько 45-50 тис. відпочивали в Україні, а саме в Криму. Інші регіони України, за його словами, громадян Туреччини не цікавлять через відсутність інформації про Україну.