ua en ru

Посол США в КНР: Китайські інвестиції в американську економіку є безпечними

Китайські інвестиції в американську економіку є безпечними, незважаючи на недавні проблеми з державним боргом. Про це в Пекіні заявив новий посол США в КНР Гері Локк, передає BBC. Це його перший публічний виступ з моменту прибуття в Китай. Локк у своєму спічі також закликав до розширення співробітництва між двома країнами.

Зазначимо, Китай є найбільшим власником боргових зобов'язань США і критикує дії американської влади в боротьбі з нинішньою кризою.

Посол зізнався, що ці проблеми загрожують дестабілізувати світову економіку. Проте Локк намагався переконати Китай в тому, що американська влада не допустить негативного впливу проблеми заборгованості на світову економіку взагалі і китайсько-американські відносини зокрема.

"Президент і конгрес вже вступили на шлях фінансового забезпечення цілісності Сполучених Штатів Америки. В останні кілька днів люди купують казначейські облігації США, і це ясно показує, що інвестиції в США - це надійно і безпечно, і що економіка, навіть з її проблемами, як раніше сильна", - сказав Локк.

Локк був призначений послом США в Китаї, після того, як Барак Обама заявив, що він хоче поліпшити відносини з Китаєм. На його думку, призначення Локка розглядається як ключовий крок у цьому процесі. Нагадаємо, Локк має китайське коріння.