ua en ru

Посол США назвала головні умови для участі американських інвесторів у приватизації в Україні

Посол США назвала головні умови для участі американських інвесторів у приватизації в Україні Фото: посол США розповіла про користь американських інвесторів (РБК-Україна)

Американські компанії зацікавлені в аграрній та енергетичній галузях

Для того, щоб інвестори з США прийняли участь у процесі приватизації в Україні, в країні повинні бути створені прозорі та конкурентні умови. Про це в інтерв'ю "Новому Часу" розповіла посол США в Україні Марі Йованович.

За її словами, американські компанії та інвестиційні фонди активно цікавляться приватизацією в Україні практично в усіх галузях економіки.

"...багато інтересу до української приватизації. Головне, щоб вона проходила відкрито, прозоро, конкурентно. При цих умовах американські гравці будуть зацікавлені в участі в аукціонах", - сказала посол.

Найбільшу зацікавленість, зазначила Йованович, у американців викликають такі галузі української економіки, як аграрна і енергетична.

Посол підкреслила, що порівняно з іншими країнами Східної Європи, в України є маса переваг. Зокрема, наявність багатих природних ресурсів, розвиненою промисловості і населення з високим рівнем освіти. Все це дає оптимістичні передумови для економічного зростання країни.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Гройсман анонсував прихід глобальних компаній в українську економіку у найближчі місяці.