ua en ru

Посли G7 схвалили націоналізацію ПриватБанку

Посли G7 схвалили націоналізацію ПриватБанку Фото: ПриватБанк

Посли і надалі розраховують підтримувати Україну

Посли країн Великої сімки вважають, що рішення уряду націоналізувати ПриватБанк – важливий та необхідний крок з очищення банківського сектору та стабілізації економіки. Про це йдеться у їх спільній заяві з приводу націоналізації.

"Ми вітаємо та схвалюємо діяльність голови Національного банку України, прем’єр-міністра, міністра фінансів та президента за їхню провідну роль та постійні зусилля з очищення банківського сектору та стабілізації економіки. Рішення уряду націоналізувати Приватбанк – важливий та необхідний крок у цьому процесі, який допоможе забезпечити дотримання єдиних регуляторних економічних нормативів усіма банками України. Це зробить банківський сектор сильнішим та більш стійким", - наголошується в заяві.

Підкреслюється, що очищення банківського сектору України є важливою складовою більш широких зусиль із проведення реформ.

"Ми і надалі розраховуємо підтримувати Україну та вести спільну роботу для забезпечення макроекономічної стабільності, покращення інвестиційного клімату та допомоги народові України у його поступі на шляху до економічного процвітання", - зазначили посли.

Нагадаємо, у Міжнародному валютному фонді назвали націоналізацію ПАТ ПриватБанк важливим кроком для забезпечення фінансової стабільності в Україні.