ua en ru

МВФ схвалив націоналізацію ПриватБанку

МВФ схвалив націоналізацію ПриватБанку Фото: Крістін Лагард

В МВФ заявили, що продовжать надавати підтримку Україні

У Міжнародному валютному фонді назвали націоналізацію ПАТ "ПриватБанк" важливим кроком для забезпечення фінансової стабільності в Україні. Про це йдеться в заяві глави МВФ Крістін Лагард, повідомляє прес-служба МВФ.

"Таке рішення було прийнято з метою гарантувати надійність операцій банку, враховуючи його системну роль у фінансовій системі країни та враховуючи недостатність зусиль в останні місяці щодо посилення адекватності його власного капіталу", - йдеться в повідомленні.

Лагард зазначила, що на даний момент першочерговими завданнями є максимальне повернення позик, наданих пов'язаним особам, і призначення незалежного менеджменту.

"МВФ продовжить підтримку України в її зусиллях побудови сильних інститутів, посилення прозорості та забезпечення розвитку структурних реформ", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції і розвитку повністю підтримує рішення українського уряду націоналізувати "ПриватБанк". Президент України Петро Порошенко запевнив, що держава гарантує клієнтам "Приватбанку" цілісність їх грошей.