ua en ru

Після виборів в Україні багато "чутливих" питань у відносинах з США будуть зняті, - Янукович

Після проведення парламентських виборів в Україні багато "чутливих" питань у відносинах між Україною і США будуть зняті. Про це в ході зустрічі з учасниками Одинадцятої наради керівників закордонних дипломатичних установ України заявив Президент України Віктор Янукович, передає кореспондент РБК-Україна.

"США - стратегічний партнер для України. Після проведення парламентських виборів багато "чутливих" питань у відносинах між Україною і США будуть зняті", - зазначив Янукович.

За його словами, стратегічним пріоритетом України залишається європейська інтеграція.

"Всі проведені в Україні реформи жорстко прив'язані до європейських стандартів. Першочерговими завданнями на шляху євроінтеграції є забезпечення підписання угоди про асоціацію України з ЄС і просування на шляху візової лібералізації. Робота за цими напрямками не припиняється", - сказав Янукович.

У теж час, за словами Президента, європейські прагнення України не повинні применшувати важливості інших векторів зовнішньої політики, зокрема, співпраці з Росією.

"Відносини з Російською федерацією будуть також пріоритетним напрямком", - підкреслив Янукович.

Крім того, він додав, що для України важливий також розвиток партнерства з такими країнами, як Китай, Бразилія та Індія.

Читайте також: Янукович заявив, що він проти тиску на Україну з боку ЄС