ua en ru

Після набуття чинності законом люстрацію Кабмін прийме кадрові рішення, - Яценюк

Після набуття чинності законом про очищення влади Кабінет міністрів прийме кадрові рішення .

Після набуття чинності законом про очищення влади Кабінет міністрів прийме кадрові рішення . Про це заявив сьогодні прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк під час засідання Кабінету міністрів України, передає кореспондент РБК-Україна.

"Після набуття чинності закону уряд невідкладно прийме персональні кадрові рішення. Зараз в мене вже така стопка заяв про звільнення за власним бажанням до моменту набуття чинності закону", - повідомив Яценюк.

Також прем'єр доручив міністрам створити відповідні підрозділи і своїх міністерствах, які будуть займатися перевіркою тих осіб, які знаходяться при владі і бажають й надалі обіймати державні посади.

"Міністри, відповідно до закону, у вас повинні бути створені відповідні підрозділи по проведенню перевірки по звільненню осіб, і так само в кадрових службах повинні бути відповідальні особи, що відповідають за проведення перевірки при прийнятті на відповідні посади будь-яких державних службовців", - заявив Яценюк.

За його словами, основний критерій люстрації - це довіра до влади, до тих, хто керує.

"Цей критерій повинен бути виконаний, і люди повинні відчути, що ті, хто знаходиться при владі, думаю про людей, а не думають про себе", - заявив прем'єр.

Нагадаємо, Кабмін на засіданні 8 жовтня 2014 р. звільнив першого заступника міністра економіки Анатолія Максюту. "Він сам подав у відставку за власним бажанням. Це згідно з законом про люстрацію", - зазначив источник.

Также Кабмін звільнив першого заступника міністра юстиції Інну Ємельянову і заступник міністра юстиції Руслана Рябошапку. "Також не проходять за законом про люстрацію. Там ще буде цілий ланцюжок", - пояснило джерело.