ua en ru

Після відставки з посади лідера фракції БЮТБ Кириленко зосередиться на передвиборчій кампанії

Колишній голова фракції БЮТБ у Верховній Раді України (ВР) Іван Кириленко після відставки зосередиться на передвиборчій кампанії. Про це він заявив в ході брифінгу у ВР України, передає кореспондент РБК-Україна.
"Сьогодні фракція прийняла рішення про те, що я переходжу на іншу ділянку роботи, що пов'язано з розгортанням передвиборчої кампанії. Не сьогодні-завтра закон (про вибори народних депутатів) буде підписаний, і треба зосередитись на тому, щоб у нових умовах... з новим законом, який теж дуже непростий, щоб успішно пройти виборчу кампанію. Тому я переходжу зараз на роботу в центральний апарат нашої партії для організації роботи виборчого процесу нашої політичної сили", - пояснив Кириленко.
Він підкреслив, що Андрія Кожем'якіна на сьогоднішніх зборах фракції одноголосно обрали лідером парламентської фракції, і додав: "Я вважаю, що вже давно назріла необхідність саме молодих рухати вперед, тому що фракція весь час знаходиться... навіть будучи при владі, ми знаходимося весь час в опозиції".
На питання журналістів про те, чи проінформована ув'язнений лідер партії "Батьківщина" Юлія Тимошенко про такі перестановки в керівництві фракції, Кириленко відповів, що це питання обговорювалося з Тимошенко ще рік тому:
"З Юлією Володимирівною ми обговорювали це питання ще рік тому, що у нас у фракції... в результаті виборів, президентських виборів, пора давати дорогу молодим ініціативним членам фракції. Андрій Анатолійович повністю відповідає цим вимогам... це рішення було приємним для фракції", - зазначив Кириленко.
У свою чергу, Кожем'якін зазначив, що лідером партії "Батьківщина", незважаючи на своє перебування за гратами, залишається Тимошенко, а інформація про зміну керівництва фракції їй відома. Кожем'якін також підкреслив, відповідаючи на запитання журналістів, що він не розділяє думки аналітиків, які стверджують, що перебування Тимошенко у в'язниці вигідно для передвиборчої кампанії саме її однопартійців.
Нагадаємо, сьогодні, 7 грудня, фракція БЮТБ на своєму засіданні розглянула заяву Івана Кириленка про відставку з посади голови фракції і обрала новим головою Андрія Кожем'якіна. Раніше стало відомо, що голова фракції БЮТБ Іван Кириленко подав у відставку.