ua en ru

За порядком в урядовому кварталі Києва стежитиме близько 3 тис. правоохоронців

За порядком в урядовому кварталі Києва стежитиме близько 3 тис. правоохоронців Фото: Андрій Крищенко (npu.gov.ua)

Кількість правоохоронців може змінюватися в залежності від ситуації

За порядком в урядовому кварталі Києва стежитиме близько 3 тис. поліцейських та військовослужбовців Національної гвардії України. Про це повідомив начальник поліції Києва Андрій Крищенко, передає прес-служба Національної поліції України.

За його словами, кількість правоохоронців може змінюватися в залежності від ситуації.

"У центрі міста, на проїжджій частині вулиці Грушевського, мітингувальники розбили намети, що значно ускладнило рух у столиці. Ми звертаємося до громадян віднестися із розумінням за тимчасові незручності у зв’язку із перекриттям дорожнього руху та додатковими заходами, пов’язаними із перевіркою документів", - зазначив Крищенко.

Він додав, що задля забезпечення правопорядку та недопущення будь-яких правопорушень учасників мирних заходів перевірятимуть на фільтраційних пунктах та вибірково ручними металошукачами. Крім того, у деяких громадян перевірятимуть документи, які засвідчують їх особу.

Нагадаємо, 17 жовтня під Верховною Радою в Києві розпочався мітинг з вимогою скасувати депутатську недоторканність, змінити виборче законодавство і створити антикорупційний суд.

Активісти заявили, що залишатимуться у будівлі парламенту до виконання їхніх вимог. Вони влаштували біля Верховної Ради наметове містечко і провели там ніч.