ua en ru

Мітинг у Києві: подробиці

Мітинг у Києві: подробиці Фото: мітинг у Києві (РБК-Україна)

Мітинг під Радою проходить у центрі Києва

Мітинг в Києві розпочався 17 жовтня і проходить під будівлею Верховної Ради. Учасники акції протесту розбили наметовий табір. Детальніше - в матеріалі РБК-Україна.

Під Радою стає гаряче. Наживо.

Опубліковано РБК-Украина 19 жовтня 2017 р.

19 жовтня

16:19

Активісти намагалися пронести в наметове містечко пінопласт і труби для буржуйок, однак правоохоронці їх не пропустили. Семен Семенченко заявив про те, що якщо через 10 хвилин їх не пропустять, то вони почнуть розбивати нове наметове містечко на вулиці Грушевського.

17 жовтня

22:25

Ввечері 17 жовтня на вулиці Грушевського в Києві почалися зіткнення між активістами і правоохоронцями.

Зіткнення відбулися з декількох сторін наметового табору, в хід йшли гумові кийки. Трохи пізніше правоохоронці відійшли на кілька метрів.

Бійка під Радою

Опубліковано РБК-Украина 17 жовтня 2017 р.

21:40

Мітинг під Радою закінчився, проте частина активістів продовжує ставити намети. Автомобільний рух по вулиці Грушевського залишається перекритим.

Життя наметового містечка під Радою. Наживо.

Опубліковано РБК-Украина 17 жовтня 2017 р.

Будівля парламенту і урядовий квартал знаходяться під посиленою охороною. Під Радою встановлено 20 великих наметів і 3 маленьких.

19:30

Мітинг, який відбувся у вівторок, 17 жовтня, під Верховною Радою закінчився. Частина активістів продовжує ставити намети, частина учасників мітингу розійшлася.

Автомобільний рух по Грушевського і досі залишається перекритим. Будівля парламенту і урядовий квартал знаходяться під посиленою охороною.

altaltalt

Фото: мітинг під Радою (РБК-Україна)

На данный момент на вулиці Грушевского встановлено больше десяти наметів, ще близько двох десятків розбито на площі навпроти парламенту.

18:35

Активісти напали на народного депутата від БПП Олега Барну. Інцидент трапився на перетині вулиць Грушевського та Липської. Кілька активістів накинулися на нардепа, але правоохоронці зупинили бійку і відвели Барну в сторону.

18:30

Під будівлею Верховної Ради сталася невелика сутичка між активістами і правоохоронцями.

У свою чергу, в Національній поліції України заявили, що затриманих у зв'язку з сутичками під будівлею Верховної Ради України немає.

Про це заявив спікера Нацполіціі Ярослав Тракало. "На даний момент затриманих у зв'язку з цим інцидентом немає. Ситуація спокійна", - заявив він.

Сутичка під Радою

Опубліковано РБК-Украина 17 жовтня 2017 р.

За словами Тракала, в результаті зіткнень під Радою постраждали четверо людей, в тому числі один поліцейський.

За повідомленням речника Нацполіціі, зараз правоохоронця госпіталізували. Також постраждали троє цивільних, їм була надана медична допомога на місці, без госпіталізації.

Учасники протестної акції під будівлею Верховної Ради України заявили про намір не випускати нардепів з будівлі парламенту. Про це заявив нардеп Єгор Соболєв. "Отаборімося тут, депутатів з Ради не випускаємо", - заявив він.

18:00

Учасники мітингу в Києві привезли під будівлю Верховної Ради України польову кухню.

altФото: польова кухня (РБК-Україна)

Мітингувальники привезли під Раду польову кухню

Опубліковано РБК-Украина 17 жовтня 2017 р.

У той же час, народний депутат Мустафа Найєм повідомив, що учасники протестної акції в Києві будуть залишатися біля будівлі Верховної Ради України до виконання їхніх вимог.

"Погані новини. Тільки що вийшли від Андрія Парубія. Сьогодні коаліція не виконає жоден з наших вимог. Лідери БПП і НФ готові включити до порядку денного четверга два з наших вимоги: скасування недоторканності і закони про вибори ... Ми залишаємося і будемо домагатися виконання наших вимог стільки, скільки буде потрібно ", - повідомив він.

Крім того, організатор акцій Михайло Саакашвілі також заявив про свій намір залишитися під Радою до виконання парламентом заявлених вимог.

17:30

Протестуючі з металевими щитами перекрили вулицю Михайла Грушевського.

Учасники акції під ВР, які тримають в руках металеві щити, перекрили в двох місцях дорожній рух по вулиці Грушевського.

Парламент, при цьому, продовжує свою роботу в режимі пленарного засідання. Будівля Верховної Ради з боку Грушевського і площі Конституції охороняють співробітники Національної поліції і Нацгвардії.

17:16

Активісти встановлюють на вулиці Грушевського намети. На даний момент мітингувальники встановили дві великі армійські намети.

Активісти продовжують встановлювати намети. Під будівлею парламенту зібралися люди, які стоять за встановленою сценою.

17:10

Учасники акцій протесту під будівлею Верховної Ради України заявили про намір штурмувати будівлю парламенту. Активісти зі сцени заявили, що будуть штурмом брати Верховну Раду.

"Або ви дасте нам коридор, або ми будемо йти штурмом", - звернувся правоохоронцям активіст.

16:40

Учасники акції протесту в центрі Києва спробували пробитися у двір Верховної Ради України, до мітингувальників приєднався лідер "Руху нових сил" Михайло Саакашвілі.

Мітингувальники намагалися прорватися на подвір'я Верховної Ради, проте їх не пропустили військовослужбовці Національної гвардії. Деякі активісти несли в руках щити й скандували "Революція". До акції приєднався Михайло Саакашвілі. Крім того, активісти несуть під будівлю Ради намети, а частина з них вже намагаються встановити.

16:20

Мітинг під Радою: є постраждалі

В результаті зіткнень біля будівлі Верховної Ради постраждали 3 активісти та 1 правоохоронець.

В результаті зіткнень під Радою, одного правоохоронця та цивільного завантажили в карету "швидкої допомоги". У правоохоронця на обличчі була кров, а активіст був без свідомості.

"Два постраждалих, чоловіки", - повідомив журналістам представник Червоного Хреста, і додав, що потерпілі зараз знаходяться в каретах "швидкої допомоги".

Поліція пізніше підтвердила інформацію про правоохоронця, який постраждав в результаті зіткнень під будівлею Верховної Ради України та 3 активістів.

"Учасники акцій розламали кілька секцій паркану і металошукачів. Почалися зіткнення. Один поліцейський постраждав", - йдеться в повідомленні прес-служби Міністерства внутрішніх справ України.

16:00

На вулиці Грушевського під будівлею Верховної Ради почалися сутички між мітингувальниками і співробітниками правоохоронних органів. Активісти зробили спробу прориву поліцейських загороджень з боку Європейської площі.

altaltaltaltaltaltaltalt

Фото: мітинг у Києві (РБК-Україна)

Крім того, відбулися невеликі сутички учасників протесту і силовиків і на перетині вулиць Грушевського і Шовковичної. Активісти кидали в правоохоронців сміття, а також поливали їх водою з криками "Ганьба". Біля будівлі парламенту почали ламати металодетектори і проносити намети, в ході зіткнень почали застосовувати газові балончики.

15:40

Учасники акції під Верховною Радою України висунулися на вулицю Банкову, де, зокрема, знаходиться Адміністрація президента України.

Активісти батальйону "Донбас" переформатувалися з площі Конституції на вулицю Грушевського. Зараз їх налічується близько 200-300 осіб.

14:40

Біля будівлі Верховної Ради закидали яйцями народного депутата, заступника голови фракції "Блок Петра Порошенко" Олексія Гончаренка.

14:10

Учасники акції протесту біля будівлі Верховної Ради заблокували виходи з будівель парламенту і комітетів.

Частина мітингувальників, зокрема, перекрила вхід в комітети на вулицях Садова та Шовковична. За словами активістів, таким чином вони хочуть змусити народних депутатів виконати їх вимоги і зняти депутатську недоторканність, змінити виборче законодавство і створити антикорупційний суд.