ua en ru

Близько 12% балансу енергії Україна до 2020 р. може проводитися від альтернативних видів енергетики, - Пашкевич

Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України пропонує внести зміни в Енергетичну стратегію до 2030 р. і збільшити обсяг виробництва енергії з поновлюваних джерел до 12% до 2020 р. Про це в ході прес-конференції заявив голова Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Микола Пашкевич , передає кореспондент РБК-України.

"Пропозиції цього відомства (Міністерства енергетики та вугільної промисловості) полягають в тому, що ми ці піввідсотка в загальному енергетичному балансі, досягнуті в квітні цього року, повинні були досягти тільки в 2015 році. А зробили вже сьогодні. Наші пропозиції до цієї стратегії полягають у те, що необхідно проводити не 0,5% (енергії з поновлюваних джерел, дані за квітень 2012 року), а 5,7%, або 13 млрд. кВт.год. відновлюваної енергії. І Україна може розвиватися набагато швидше в цьому плані ... До 2020 досяжно , щоб 12% балансу енергії країни походили саме від альтернативних видів енергетики ", - сказав Пашкевич.

Раніше повідомлялося, що на реалізацію енергоефективних проектів в Україну буде направлено 324,8 млн грн бюджетної підтримки Євросоюзу.