ua en ru

Портнов: "Янукович підписав закон про адвокатуру"

Президент України Віктор Янукович підписав закон про адвокатуру. Про це на брифінгу заявив Керівник Головного управління Адміністрації президента з питань судоустрою Андрій Портнов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Президент України підписав сьогодні, ініційований ним закон, про адвокатуру та адвокатську діяльність", - заявив він.

За його словами, цей закон передбачає надання безкоштовної адвокатської допомоги. А незахищені верстви населення отримають не тільки адвокатську допомогу, а й безкоштовну підготовку документів, представництво не тільки в кримінальному процесі.

Портнов додав, що закон запрацює вже через кілька днів. Остаточні положення закону дозволяють протягом 60 днів зібрати з'їзд адвокатів, а їх в Україні 33 тис., для обрання вищих органів адвокатського самоврядування.

Законом передбачається створення системи органів адвокатського самоврядування, Єдиного реєстру адвокатів України, Національної асоціації адвокатів, розширення видів адвокатської діяльності, професійних прав і обов'язків адвокатів, врегулювання питань дисциплінарної відповідальності адвокатів і регламентація допуску адвокатів іноземних держав до здійснення професійної діяльності в Україні.

Нагадаємо, Верховна Рада Україна (ВР) прийняла відповідний закон 5 липня 2012 р.