ua en ru

Портнов оприлюднив відео перехресного допиту Ландіка і Медяника

Портнов оприлюднив відео перехресного допиту Ландіка і Медяника Фото: Володимир Ландік

Ландік розповів про захоплення Луганської області

Генеральна прокуратура України провела перехресний допит екс-депутатів від Партії регіонів Володимира Медяника та Володимира Ландика. Відповідне відео допиту опублікував екс-заступник глави Адміністрації президента Андрій Портнов у своєму Facebook.

Як видно з відео, під час допиту Медяник був за гратами, оскільки перебуває під арештом через підозри в посяганні на територіальну цілісність України. Своєю чергою Ландік є основним свідком справи.

На ролику свідок розповів про те, як і коли Україна розгорнула геополітичний курс із Європи в бік Росії, а також про захоплення Луганської області.

"Я знаю, що ситуацію про захоплення Луганської області росіянами знав Єфремов (Олександр Єфремов, екс-глава фракції Партії регіонів). Це я знаю з вуст колишнього губернатора Пристюка (Володимир Пристюк), який мені прямо сказав. І я логічно можу додуматися, що Володя (Медяник) теж міг знати", - зазначив Ландік.

При цьому він пояснив, що звинувачення на адресу Медяника базуються на тому, що він входив у команду Єфремова. Колишній глава фракції, за його словами, все робив чужими руками.

При цьому Ландік не став стверджувати, що Медяник точно знав про підготовку до захоплення регіону, брав участь у фінансуванні терористичних угрупувань і організації "референдуму".

"Чітко сказав, що я це не чув, не бачив, ніхто мені не казав... Я роблю логічні висновки, які я розумію", - сказав Ландік із цього приводу.

Нагадаємо, 6 вересня Апеляційний суд Києва залишив без змін рішення Печерського районного суду Києва щодо арешту колишнього народного депутата від Партії регіонів Володимира Медяника.