ua en ru

Porsche може відмовитися від дизельних двигунів

Porsche може відмовитися від дизельних двигунів Фото: Porsche (Pixabay)

Нова версія Porsche Cayenne вийде на ринок поки і в дизельному варіанті

Німецька компанія Porsche, що входить в концерн Volkswagen, може відмовитися від виробництва машин з дизельними двигунами. Про це повідомляє DW.

"Porsche, що спеціалізується на виробництві спортивних автомобілів, може в найближчому майбутньому відмовитися від виробництва машин з дизельними двигунами", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, тим не менш, нова версія Porsche Cayenne вийде на ринок поки також і в дизельному варіанті.

"Звичайно, ми розглядаємо це питання. Втім, поки остаточного рішення не прийнято. Анонсована на осінь нова версія позашляховика Porsche Cayenne, як і вже оновлений лімузин Panamera, будуть випускати все ще і в дизельному варіанті", - заявив голова правління Porsche AG Олівер Блюме.

Так, імідж дизельних авто сильно впав після "дизельного скандалу", коли органи захисту навколишнього середовища США виявили маніпуляції з показниками шкідливих викидів автомобілів німецького концерну Volkswagen. Також, деякі німецькі міста розглядають можливість введення заборони на в'їзд дизельних авто в їхні центри.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Німеччині розширили розслідування по "дизельного справі", пов'язаного з махінаціями німецького автоконцерну Volkswagen, стосовно Porsche.