ua en ru

БПП проведе з'їзд після інавгурації Зеленського, - Порошенко

БПП проведе з'їзд після інавгурації Зеленського, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (Віталій Носач, РБК-Україна)

Партія повинна бути готовою і до дострокових, і до чергових парламентських виборів, сказав Петро Порошенко

Петро Порошенко під час зустрічі з депутатами від фракції БПП анонсував партійний з'їзд після інавгурації Володимира Зеленського. Про це повідомив голова фракції БПП у Верховній раді Артур Герасимов, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами Герасимова, "Порошенко стане лідером ідеологічної партії".

Крім того, як повідомляють джерела видання, Порошенко підкреслив, що на даний момент невідомо, чи буде новообраний президент Володимир Зеленський просувати ідею дострокового розпуску парламенту. Тому партія повинна бути готовою до різних варіантів розвитку подій.

За словами Порошенка, перед його командою стоїть завдання сформувати на наступні вибори "широку демократичну коаліцію".

Нагадаємо, під час зустрічі було піднято питання про зміну виборчої системи наступних парламентських виборів. За словами нардепа з БПП Олександра Черненка, для того щоб впровадити на практиці нову виборчу систему залишилося мало часу.

Крім того, Порошенко звернувся до міністрів і попросив їх не писати заяви про відставку. У свою чергу у своєму виступі Гройсман не дав чіткої відповіді про те, в якому форматі він має намір брати участь у парламентських виборах.

Зазначимо, Центральна виборча комісія опублікувала підсумки обробки 100% протоколів.

За результатами підрахунку 100% протоколів, зі значним відривом лідирує кандидат у президенти Володимир Зеленський - за нього проголосували 73,22%. Чинний глава держави Петро Порошенко отримав 24,45% голосів.